Over Tennisvereniging Lopik

Met bijna 500 leden is Tennisvereniging Lopik (TVL) één van de grotere verenigingen van Lopik. Achter deze vereniging schuilt een groot team van vrijwilligers van o.a. bestuurs- en commissieleden. Natuurlijk kan de vereniging altijd meer vrijwilligers gebruiken! Naast de vrijwilligers ontvangt de vereniging steun van haar sponsoren. Dit alles samen zorgt voor een gezellige en goed lopende vereniging met vele leden en maar liefst 6 all-weather tennisbanen, waar het gehele jaar op getennist kan worden.


6 All-weather tennisbanen

Tennisvereniging Lopik heeft sinds 2008 de beschikking over 6 Advantage RedCourt banen, allen voorzien van verlichting. Advantage RedCourt is hét nieuwste type tennisbaan in Nederland. Met de speltechnische eigenschappen van een gravelbaan en de voordelen van een all-weather baan is deze tennisbaan zeer interessant voor elke liefhebber van de tennissport. 

Gravel is in meerdere landen voor veel tennisspelers nog altijd de favoriete ondergrond om op te spelen. De gravelbaan is daarom dan ook als uitgangspunt gehanteerd bij de ontwikkeling van Advantage RedCourt. Draaien, keren en glijden zijn belangrijke aspecten in de tennissport. Andere baansoorten hebben de eigenschappen van gravel nooit geheel kunnen evenaren. Met Advantage RedCourt is er nu een product op de markt dat de speeleigenschappen van gravel heeft en dat, in tegenstelling tot gravel, het gehele jaar bespeelbaar is.

Advantage RedCourt voelt enigszins verend aan bij het spelen en is daarom uiterst vriendelijk voor de belasting van de gewrichten. Mensen met gewrichtsproblemen kunnen op deze baansoort dan ook met minder problemen spelen.

Bar/VOF Smash

De bardiensten binnen onze vereniging worden ook in 2017 wederom verzorgd door VOF Smash. Joke en Bertus beheren de bar en de keuken in het clubgebouw.  De leden hoeven dus ook in 2017 geen bardiensten te draaien. Tijdens toernooien en andere evenementen en doordeweeks in de avonduren is het Clubgebouw altijd geopend.